torstai 26. tammikuuta 2012

"I'm working on a dream and how it will be mine someday"

"I'm working on a dream
Though sometimes it feels so far away
I'm working on a dream
And how it will be mine someday
Sunrise come, I climb the ladder
The new day breaks and I'm working on a dream."


Kukas muu kuin itse Bruce Springsteen sen osaa paremmin sanoa. Miehen keikalle on muuten liput alustavasti hankittuna, joten toivottavasti heinäkuun lopussa pääsen kovasti fanittamaani Brucea kuuntelemaan!

Tällä hetkellä koko homman etenemisen suhteen ei tapahdu käytännössä juuri mitään. Odotan kauhulla ensi viikon kielikoetta enkä ole asian eteen juuri mitään tehnyt, viikottaisia preppaustunteja lukuunottamatta (jolle muuten tyystin unohdin mennä keskiviikkona, että ärsyttää tälläinen lipsuminen!) Mutta eiköhän se tästä. Jos ensi viikolla sitten tekisi paperiasioiden eteen jotain.. papereiden eteenpäin lähettäminen saa taas asian tuntumaan paljon konkreettisemmalta, ja hei, kyllähän mua vähän hirvittääkin. 

Olen aikani kuluksi katsellut minkälainen tarjonta vuokra-asuntoja Vancouverissa (ja muualla BC:ssa) on ja voi rähmä, luulen että tässä onkin sitten edessä ehkä suurin ongelma koko projektissa. Nimittäin sellaisen kodin löytäminen, joka on:
a) hyvällä paikalla (mielellään lähellä tulevaa työpaikkaani, mikä se sitten ikinä tuleekaan lopulta olemaan) ja mielellään alueella joka ei ihan pahinta ghettoa ole 
b) sopivan hintainen 
c) mahdollisesti kalustettu, helpottaisi elämää ihan valtavasti!
d) asunto johon saa ottaa KOIRIA!

Kyllä, hitsi mikä ongelma!! Moneen asuntoon saa ottaa kissoja, mutta ei koiria. Ja minulla kun on kaksi kissamaista pikkukoiraa.. yritä siinä sitten selittää Kanadalaiselle vuokranantajalle että juuu mää tuun suamesta ja mullon kaks piäntä koiraa. Yeah right, saletisti nappaa. Mutta yritän olla ajattelematta sitä liiaksi vielä, ehkä sekin jotenkin järjestyy. Niin ja aikansa kun hokee ja uskottelee itselleen, että kyllä kaikki järjestyy, niin ehkä ne järjestyy...

No, tälläisiä tunnelmia täällä. Ensi viikolla tosiaan kielikoe ja aika kiirettä varmaan tulee olemaan, sillä töitä on  kovasti ja erääseen toiseen asiaan liittyvä isohko tentti suoritettavana kahta päivää ennen kielikoettani. Yritä siinä sitten lukea ja opiskella molempiin samanaikaisesti. Saattaa olla, että Helsingin reissulla palkitsen itseni pienellä shoppailukierroksella..

-M

4 kommenttia:

  1. Hei taas, onnea kielikokeeseen! Hassua, etten joudu sitä tekemään kun haen sponssauksen avulla maahan..mulla kaikki paperit vielä lähettämättä, luultavasti vasta Maaliskuuussa saamme kaikki paperit postiin. Kirjoitan itsekin blogissa, toivottavasti jo kesän jälkeen voin kirjoitta millaista elämä on KANADASSA asuessa! :-)
    http://absocanadalutely.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti, toivottavasti kielikoe menee läpi, sillä muuten kyllä aikatauluille käy köpelösti.. :) Ja hei huippu juttu että aloitit myös blogin, tuskin maltan minäkään odottaa että saan kirjoitella sitten kuulumisia ja terveisiä Kanadasta!! :)

      Poista
  2. Voi vitsi, tsemppiä sulle kauheasti kielikokeeseen ja noin muutenkin!

    Oon itse sairaanhoitajaopiskelija ja mulla saattais kans mahdollisesti kiinnostaa ulkomailla työskentely valmistumisen jälkeen (oon lähdössä kyllä opiskelijavaihtoonkin, ehkä juuri Kanadaan ;)). Kuinka taitava oot englannissa ja miten hoitokäsitteistö sujuu sulta englanniksi? Mulla kauhistuttaa ulkomailla työskentelyn puitteissa juuri tuo kieli eniten, koska vaikka puhun ihan sujuvasti englantia, en tiedä miten kieli taipuis sitten hoitotyössä. Millasta työtä meinaat ulkomailta hakea?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ihmeessä lähteä vaihtoon! Itse en opiskeluaikana vaihtoon lähtenyt, mikä sinänsä oli kyllä virhe sillä se on kuitenkin todella helppo ja edullinenkin tapa lähteä katsomaan maailmaa ja etsimään uusia kokemuksia! Monet tuttavani ovat olleet Afrikan maissa vaihdossa ja ovat tykänneet hurjasti, joten suosittelen kokeilemaan vaikka jotain vähän eksoottisempaa, maita joihin ei ehkä muuten tulisi lähdettyä! :)

      Hoitotyön sanastohan on ihan oma maailmansa ja sen opettelu onkin sitten edessä ja varmasti tulee olemaan haastava asia. Olen itse töissä leikkaussalissa ja samanlaista työtä aijon hakea sitten myös Kanadasta. Tuttuni jotka ovat ulkomailla olleet töissä (juurikin leikkaussalissa) sanovat että suomen termeillä ja instrumenttien nimillä ei ole sitten minkään valtakunnan yhteyttä muualla oleviin nimityksiin samoista asioista. Niin ja joka maassa kulkevat tietysti omalla nimellään, ettei vaan olisi mitenkään helppoa ;)

      Poista