Itse en ole mikään elokuvien suurkuluttaja, mutta tottakai laadukkaat (ja aika usein ne vähemmänkin laadukkaat hömppä -elokuvat) uppoavat. Vancouver onkin Pohjois-Amerikan toisiksi suurimpia elokuvatuottajia heti enkelten kaupungin jälkeen. Ja asiaa tarkemmin ajateltuani, aika moni elokuvahan kyllä on "kanadalainen." No, aina oppii uutta.. Musiikki sen sijaan on lähempänä sydäntäni ja kyllähän näitä suuria nimiä Kanadasta tulee samaan tahtiin kuin eteläisestä naapurimaastaankin. Tuskin tarvitsee mainita erikseen Bryan Adamsia, Justin Bieberiä, Avril Lavingea, Paul Ankaa, Celine Dionia, Nelly Furtadoa, Michael Bublea tai Alanis Morisettea.. ja niiiiiiin monia muita loistavia artisteja! Itse olen viimepäivinä sattumalta Spotifyn kautta löytänyt jos jonkinlaista Kanadalaista artistia, viimeisimpänä esimeriksi parhaillaankin soiva City and Colour, jonka ihan vahingossa bongasin ihanan Amerikkalaisen artistin Citizen Copen kautta. On muuten juuri sopivaa perjantaimusiikkia!! :)
No mitä ruokakulttuuriin tulee, oman käsitykseni mukaan kanadalainen ruokakulttuuri on hyvin samankaltainen englantilaisten ja amerikkalaisten keittiöiden kanssa, unotamatta tietenkään ranskankielisten alueiden ruokakulttuuria, joka on luonnollisesti hyvin ranskalaispainotteinen. Maan ruokakulttuuri taitaakin olla iloinen sekoitus vähän kaikkia maassa runsaimmin edustettujen kulttuurien ruokatapoja. Eikä Kanada tee poikkeusta Suomeen, jossa arvostamme kotona tehtyä terveellistä ja tavallista ruokaa. No, terveellisestä en mene takuuseen mutta monessa yhteydessä on eteeni tullut Quebecista lähtöisin oleva Poutine, eli sekoitus perunaa, juustoa, kanaa/lihaa, lihalientä ja kermaa... No, kai sitäkin täytyy maistaa! Noin muutoin etenkin lännessä syödään paljon villieläinten lihaa ja luonnollisesti myös kalaa. Kelpaa tälläiselle lihansyöjälle! Tyypillisiä kanadalaisia ainesosia on mm. mustikka, karibun liha, lohi ja vaahterasiirappi. Ja minähän rakastan vaahterasiirappia, eli täältä tullaan ruokaparatiisi!! Taidan lihoa reissussa ainakin 20kg.. Kanadalaiset ovatkin suuria jälkiruokien ystäviä, joten joku roti täytyy alusta alkaen syömisen kanssa pitää, voisin nimittäin elää sokerilla, sokerilla, sokerilla ja sokerilla. Oh noes! Eikä asiaa yhtään auta se, että myös laadukkaat viinit, juustot ja oluet kuuluvat maan ruokakulttuuriin siinä missä lihapulla suomalaiseen ruokaympyrään. No niin, vinkit älyttömän lihomisen estämiseksi ulkomaanreissulla otetaan ilomielin vastaan...
No niin, eihän tästä seurannut mitään muuta kuin armoton nälkä! Hmmm, löytyisiköhän tuolta keittiöstä yhtään vaahterasiirappia..
-M
Hei,
VastaaPoistaLöysin blogisi toisen blogin kautta. :-)
Olen myös sh ja muuttamassa Kanadaan tämän vuoden puolella kunhan saamme kaikki laput maahamuuttovirastoon (tuleva mies sponssaa). Ostin Canadanurses internet preppauskurssin CRNE varten, en ole vielä lähettänyt CNO (Canada nurses Ontario) papereitani mutta kohta..
Suuntana minulla siis Toronto! :-)
Oiii ihana kuulla kohtalontovereista!! Kerro ihmeessä miten projekti edistyy jatkossakin, ja ennenkaikkea millainen CRNE oli, jos ehdit ennen minua Kanadaan! Itsellä olisi tarkoitus, jos hyvin käy, päästä kesäkuun alussa käymään Vancouverissa rekisteröintiasioissa yms. Huh, onhan tämä hullun jännittävää :)
PoistaHeissan! Löysin blogisi Marian Don't feed the bears-blogin kommenteista ja päätin kurkistaa :) Kivan oloinen blogi, innostus päästä uuteen maahan paistaa ihanasti läpi!
VastaaPoistaItse en ole päässyt vielä BC:n puolella käymään, mutta asuin vuoden Québecissä ja nykyisin Ottawassa. Québeciläiset on ihan rentoa porukka kans, mutta ranskan kieli vaan on ..vähemmän rento kuin englanti :)
Tähän väliin pitää heittää mainos hyvästä kanadalaisesta tv-sarjasta Rookie Blue, joka on Torontoon sijoittuva ja siellä myös kuvattu. Myös suuri osa näyttelijöistä on kanadalaisia.
Poutine on aika 'mielenkiintoinen' yhdistelmä, kerran menin maistamaan :) Jos pääsee yli siitä vinkuvasta juustosta, niin kai se ihan hyvää on. Tunnetaan myös nimellä heart attack on a plate ;) Ja vaahterasiirappia tungetaan joka paikkaan, siis sen käyttöön käytetty luovuus on ihan omaa luokkaansa :D
Hih suuret kiitokset vinkeistä, lähdenkin heti metsästämään tuota Rookie Blueta! Kyllä täällä sellainen innostus muutosta Kanadaan on, että aina kun asian parissa häärii ja yrittää saada hommaa eteenpäin, tulee ihan mielettömän hyvä fiilis! Tie on varmasti vielä pitkä ja ehkä kivinenkin, mutta jaksan uskoa että kaikki on vaivan arvoista.
PoistaHeh itse en tosiaan Poutinea ole vielä päässyt maistamaan mutta kyllähän tuota on aivan pakko kokeilla jahka mantereelle ensin pääsen. Ja voi vaahterasiirappi, tuskin maltan odottaa pääseväni kunnon kanadalaisen vaahterasiirapin makuun!
Heippa,
PoistaJep, vaihdetaan kuulumisia prosessista, teen luultavasti tuon CRNE testin vasta lokakuussa kun en tiedä ehdinkö Helmikuussa ilmoittautumaan kun en ole paperitani sinne vielä toimittanut, hieman epäselvää vaativatko he että koulu (AMK)ne lähettää, hain koulusta kirjekuoren ja ajattelin itse pistää paperit postiin, mutten tiedä pitäisikö kirjekuoressa olla vielä koulun leimat?
Poikaystäväni äiti on Quebecistä ja puhuu englantia ranskalaisella aksentilla ja asuu nykyään Ottawassa, jossa kävimme joulukuussa maistamassa Poutinea..hmm.. kiva kokeilla mutten usko syöväni uudelleen. Beavertail jäi maistamatta, ensi kerralla sit. Vaahterasiirappia rakastan yli kaiken ja minun leipoma peacan pie on kuulemma paras ikinä. :-)
Toivon pääseväni muuttamaan viimeistään elokuussa, siitä huolimatta ettei PR vielä toteutuisi, saahan maassa olla 6kk ilman viisumia. Mutta paperit vetämään keväällä kunhan pääsemme naimisiin asti! Kanada, olen niin valmis!
No juu sinulla on kyllä sinänsä hyvä tilanne, että viisumiasioiden kanssa ainakaan ei tule olemaan ongelmia kunhan naimisiin asti ehditte, pysyvän oleskeluluvan saanee ihan ongelmitta sen jälkeen :) Onnea kovasti!!
PoistaOnhan tuo paperityö aikamoista.. itse ajattelin paperit lähettää ilman sen suurempia koulun leimoja tms. Aikoinaan valmistuttuani sain (muistaakseni) todistukseni myös englanniksi, joten se vain menemään papereiden mukana niin luulisi että riittää? Mutta mistä näitä tietää, sehän tässä hoitajan hommiin lähdössä onkin vähän tuskallista, kun kaikki täytyy etsiä ja tutkia itse, ei ole mitään välitysfirmaa hoitamassa asioita. Itseä ainakin hirvittää lähinnä se, että jos unohdan jonkun tärkeän lapun tai täytän jonkun kaavakkeen väärin, ja sen takia lähtö siirtyy taas useilla kuukausilla. No, ei se mitään ota jos ei annakkaan.. Tsemppiä meille, koitetaan saada asiat rullaamaan :)
Heh, sen verran piti kommentoida, että tunnen Quebecin ranskalaisen kulttuurin yllättävän pohjoismaalaisena, mutta rennompana. Ei työelämässäkään ole tullut vastaan mitään "ranskalaista" jäykkyyttä. Riippuu ehkä minkälaiessa työssä on, mutta meidän asiakkaat on ainakin huippukivoja enimmäkseen, ja sähköpostitkin on rentoja ja mukavia. Aika samaa ruokaa syödään ranskankielisissä perheissä, eli niitä Englannin ruokalkulttuurin tapaisia rasvaisia ja epäterveellisiä ;) Poutinesta en ole koskaan oppinut pitämään itse, mutten sitä niin hirveän usein ole halunnut maistaakaan. Mies kyllä välillä syö, kun on se aito qébéciläinen.. Tietty täällä asuvat lukuisat ranskalaiset (siis Ranskan ranskalaiset) voivat tuoda omia ruoka- ja tapakulttuureja mukanaan. Tsemppiä tosiaan sinulle!
VastaaPoista